dissabte, 8 d’octubre del 2016

Què passa el 21 d'octubre?


Què passa el 21 d’octubre?

El 21 d’octubre és un dia de protesta global per visibilitzar aquells homes que estem lluitant contra les violències masclistes.

Som conscients que són els homes qui causen més de 60000 feminicidis al món cada any, homes que assassinen dones a cada ciutat, poble i barri de tot el món...homes que pel fet de ser homes es creuen amb el dret d’imposar, violar, agredir, assetjar, controlar, comprar els cossos i les vides de les dones. Són els homes qui ocupen les altes esferes del poder de les grans multinacionals que exploten els recursos naturals i volen exprimir i destruir la terra. Són homes qui des de els seus governs promouen la cultura de la guerra, la cultura de l’extermini, la cultura del genocidi, la cultura de la dominació i la violació.

Som pocs homes que alcen la veu contra els feminicidis, tot i ser opressors ens rebel·lem contra les violències masclistes, i som encara menys qui fem de la lluita feminista l’eix de la seva vida i militància...i per contra són milions els homes que perpetúen les agressions masclistes, i encara més els que són còmplices perquè callen, perquè miren cap a una altra banda com si tot això no anés amb ells, perquè riuen i “jalean” amb els seus grups de whatsapp davant les agressions sexuals múltiples, i són també milions els que insulten a les companyes feministes, els que les qüestionen fent mansplainning, les ataquen als carrers, a les xarxes, als mitjans...cada dia amb els seus comentaris repugnants.

Són milions d’homes que minimitzen les seves actituds i comportaments masclistes cridant #Notallmen, aquests que no volen canviar ni renunciar als seus privilegis,...són homes també qui ocupen l’espai públic com si fos seu fent manspreading, són homes qui utilitzen la violència de forma quotidiana com a forma de resoldre els conflictes, el seu cos, la  seva veu com a arma per a intimidar, per apropiar-se del cos i la sexualitat de les dones.

Són homes qui lluny de responsabilitzar-se de les seves emocions, culpen a les dones de tot, són homes qui jutgen a les supervivents, són homes qui fomenta els prejudicis i mites masclistes...qui sota la capa del “príncep blau” amaga el seu ganivet ple de sang...són homes qui violen a bebès, abusen de criatures i dones cada dia a tot el món.

Alguns homes, només uns pocs volem deixar de ser homes dins el patriarcat, però volem ser més, perquè volem construir masculinitats dissidents, alternatives, no-violentes i co-responsables, i si això ara és possible és només gràcies a les lluites feministes. Estem disposats a deixar-nos la pell en la renúncia dels privilegis masclistes, en el trencament del silenci còmplice i la camaraderia masculina. Volem desenvolupar, responsabilitzar-nos i realitzar els treballs de cures i tasques domèstiques per justícia a les dones que ens han criat i educat. Volem construir relacions sexo-afectives lliures, igualitàries i respectuoses. Volem estar només on les companyes feministes decideixin i desitgin. Volem estar, observar, escoltar i aprendre d'elles. Volem ser traïdors al patriarcat assassí!

Rubén Sanchez Ruiz membre @AliatsF

PD: Des d’Aliats del Feminisme conjuntament amb els companys AHIGE organitzem la concentració/manifestació del proper 21 Octubre a les 19:00 al portal de l’Àngel per anar fins a la pl.Sant Jaume (19:30h). Si podeu venir amb samarreta negra millor. Agraïm tota la difusió d’aquesta acció!

L’acció vol cridar a altres homes a participar a les següents manifestacions:

  • Manifestació del 5 de Novembre a Tarragona contra les Violències Masclistes
           12:00h del migdia a la Plaça Imperial Tarraco.

  • Manifestació el 25 de Novembre a Barcelona, Dia Internacional contra les violències masclistes.
  
Per tots aquests motius volem fer una crida a la mobilització de tots els homes i dones de tots els moviments socials a participar en totes les accions i activitats que lluitin contra les violències masclistes en tots els territoris, i animar a crear més accions i concentracions el proper 21 d’octubre.

Per saber més sobre 21 octubre “Rodes d’homes”:

Per saber més de l’origen de la campanya del llaç blanc: https://heterodoxia.wordpress.com/2008/12/08/la-historia-del-lazo-blanco/
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...