dimecres, 20 d’agost del 2014

Impunitat alimentada per la societat patriarcal


Surt la notícia: "Agressió sexual múltiple", i ràpidament tota la maquinària masclista aflora per tot arreu, es demostra el que he llegit de Pierre Bourdieu, la dominació patriarcal guia la nostra percepció quassi invisiblement..., malgrat aquesta les xarxes socials reaccionen amb contundència i denunciant els primers comentaris masclistes, perquè després de la detenció la @fpol (federació de policies de no sé qué) ho diu en veu alta, posa als 5 presumptes violadors i la víctima sota el mateix prisma segons ells "esto les marca a todos de por vida", l'alcade de Màlaga no triga en minimitzar el delicte ( "esto ocurre unas 1000 al año, no se puede poner un policia detrás de cada mujer"), no sigui que la festa no pugui continuar i perdi diners..., poques hores després la jutgessa pren una decissió: llibertat amb càrrecs...i la reacció fastigosa de les famílies patriarcals amb el crit/argument "son buenos chicos" i "mi hijo no ha sido" surt a rebre'ls a les portes dels jutjats, amb aplaudiments i fortes abraçades, donant tot el suport...al matí els programes més didàctics i amb audiènies massives entrevisten als agressors i els seus testimonis, Només al cap de poques hores més, no arriba ni a 24h, la jutgessa arxiva el cas. Punt i Final...o no? Es lo que hay? O hi ha altres maneres de fer? 
Poques hores més tard un nou delicte masclista, a Gandia hi ha 3 agressors sexuals en presó preventiva per intent de violació, això no és notícia?

És un dels més clars exemples de violència institucional masclista, i fins a quin punt no es parla de la cultura de la violació i com aquesta forma part de la nostra societat, està instaurada en la mentalitat de cada persona, en els homes com a arma per perpetuar la discriminació, la desigualtat i la injustícia, com a exercici de poder masclista de reafirmació de la seva virilitat i masculinitat, en les dones com a sentiment de por i terror, com a coacció de la seva llibertat quotidiana, com a culpabilitat gravada al seu cos i en la seva sexualitat, instaurada des de la infància. La sobresaturació de programes, anuncis, films i sèries són benzina patriarcal, que fan apologia de la violació, o el que és el mateix: de la cosificació de les dones com a objectes i dels seus cossos com a producte i  propietat per la dominació i consum masclista.

Tot un sistema ben orquestrat per mantenir l'ordre desigual tal qual, amb totes les violències masclistes impunes. Les dones només heu de llegir les recomanacions del Ministerio del Interior i automàticament us sentireu més "segures": http://www.interior.gob.es/web/servicios-al-ciudadano/seguridad/consejos-para-su-seguridad/prevencion-de-la-violaci%C3%B3n

La Justicia no és cap dona amb els ulls embenats, és un mascle patriarcal amb el penis erecte, que agredeix continuament.

i mentre això continuï passant..., perquè el que m'indigna profundament és que passi cada dia a milions de dones de tot el món, i passa en silenci, amb una complicitat impressionat, té una explicació, mentre els homes, sí HOMES que NO són educats per a NO violar, més aviat tot el contrari som socialitzats per perpetrar aquesta violència impunement, per tant la única resposta legítima davant les agressions és l'Autodefensa Feminista.

PD: Aquests dies he llegit articles i textos molt ben escrits mil vegades més interessants que aquest, aquí deixo uns quants imprescindibles:
el meu post és un reiterat crit de ràbia , de profunda impotència, transformat i canalitzat, perquè el silenci és complicitat, tenia dues opcions, o escribia això o agafava el primer tren cap a Màlaga armat fins a les dents amb diverses "tissores podadores de polles violadores" i uns quants machetes...concretament 5.

@RobenFawkes

2 comentaris:

Joana ha dit...

Com amb tants temes referents al masclisme, violència de gènere etc... fa falta més ma dura!
Les condemnes, massa sovint, són insignificants!!

Unknown ha dit...

Gràcies pel teu comentari Joana,
totalment d'acord amb tú, és de vergonya les reaccions i respostes per part d'uns aparells institucionals al servei de la desigualtat, que potencien la discriminació i una percepció de la realitat perquè continuïn els prejudicis i estereotips.
Continuarem la lluita, com dius amb molta més contundència. L'Autodefensa feminista és legítima i imprescindible.
Salut
Rubèn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...