dissabte, 30 de juliol del 2011

Treballadores Sexuals a Seül, autodefensa davant la repressió

Els mitjans informatius s'han fet ressò de dues accions de les treballadores sexuals del barri Yeongdeungpo, al casc antic de Seül, que amb el seu activisme denuncien la doble moral de la nova legislació, vestides de funerari, amb màscares quirúrgiques, o amb pintura vermella i impregnades de líquid inflamable amenacen amb cremar-se a l'estil bonze sinó deixen d'assetjar-les i hostigar-les.

Les treballadores sexuals amenacen amb tancar-se dins els bordells i resistir fins al final, ja s'han produït enfrontaments amb la policia, i acumulen materials per l'autodefensa i resistència: bombones de gas, benzina, pals,...afirmen: "Morirem aquí".

L'especulació urbanística n'és la principal causa del tancament de bordells, i de la pressió policial, la construcció de centres comercials no és compatible amb la "imatge i marca de la ciutat", us sona aquest lema? El mateix que justifica la ordenança del civisme a la ciutat de Barcelona Post-Olímpica,... i no per "defensar la dignitat de les dones". La prostitució està prohibida a Seül des del 1961, però és visible com a tants i tants països...

Aquesta pressió deixa moltes dones a l'atur, i fan que marxin a altres països, on els seus drets són més vulnerats, ja que la solució que dóna el govern és entrar en un "Centre de Rehabilitació i Ensenyament", on cobren 268 euros...això és Violència!, la majoria de dones abandonen i tornen a la prostitució...per poder viure, per obligació, aquest és el problema social i de salut pública.

El debat sobre el treball sexual porta de cap a diferents moviments i grups, lògicament estic totalment en contra de la violència que pateixen moltes dones, la  trata, l'explotació de les dones, en qualsevol forma i àmbit, però respecto que la dona faci amb el seu cos el que li doni la gana: llogar el seu sexe, facilitar plaer sexual, vendre uns serveis professionals,... sempre i quan sigui la seva lliure decisió com a dona. 

El que m'indigna és la doble moral, els que més condemnen a nivell públic, els puritans són els usuaris d'amagat,...aquests són els que a mi em repugnen, les màfies,...amb aquests s'ha de ser implacable, i no amb les dones que l'exerceixen. Jo considero i reflexiono, construeixo a partir de les opinions d'associacions i moviment de dones que porten molt de temps treballant dur i donant suport, mai criminalitzant al col·lectiu de treballadores sexuals.

Per mi una via de regularitzar aquesta situació seria la legalització com a treball, a Holanda ho és des de l'octubre del 2000,  ja que facilitaria major protecció i justícia a nivell de drets, cotització, salut, ...si s'ofereixen alternatives a aquest treball han de ser lo suficientment dignes, sinó és revictimitza encara més.

Per acabar aquest post, una cita: "La prostituta vende y autogestiona su sexo, lo que otras mujeres regalan al marido y al Estado".


R.Fawkes 


1 comentari:

Anònim ha dit...

Has tocado un tema complicado, lleno de hipocresia. De entrada, me asusta el grado de poca autoestima que tienen las prostitutas de Seul, que les "da igual" quemarse vivas....Es horroroso solo pensarlo.
Por otro lado, pienso que la única manera de eliminar el proxenetismo, que las mujeres trabajen en la calle, sin protección, sin derechos, sin nada...sólo se puede solucionar haciéndose autónomas, con una s.social y con una normalidad laboral, sin abusos. Es difícil e impensable para los hombres de doble moral, pero sería lo más adecuado para estas trabajadoras. Además, sería una forma de llevar un seguimiento sanitario, y sería genial que pudieran gestionar su economía y su vida social, como el resto de trabajador@s. Quizás sea una utopía, no interesa normalizar ciertos aspectos de la sociedad porque hay peces gordos a los que no les interesa, pero a mí, me gusta esa utopía y pensar que la mujer tiene que hacer con su cuerpo lo que quiera, y sí es ser trabajadora sexual, que lo haga con sus derechos y sus deberes. Salud.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...