dissabte, 22 de febrer del 2014

La DE-construcció ha de ser per responsabilitat (1a Part)

Després de la xerrada realitzada dins el cicle ADONA'T (per cert, gràcies per convidar-me per segon any consecutiu) a l'Ateneu Octubre sobre "Noves masculinitats", i a mode de crònica us presento aquest post-resum dels punts presentats en la primera part de l'exposició per posar un punt de partida pel col·loqui/debat sobre com iniciar la De-construcció de la Masculinitat Tradicional Heteropatriarcal (MMTH).

La primera part de la xerrada va tractar sobre com el model de masculinitat dominant heteropatriarcal que és una construcció social, per tant es pot destruir i deconstruir aquesta MMTH que es basa en les 7 P de Michael Kauffman (1999):

1a: Poder Patriarcal: Violència masclista en 3 direccions: Vers les dones, Vers altres homes i contra ells.
2a: Percepció de dret als Privilegis: Conscient o Inconscient.(*)
3a: Permís: Explícit o tàcit per exercir la violència.
4a: Paradoxa del poder: El homes tenim el poder, però sentim que no el tenim.
5a: Psychic armor: Aïllament i distància emocional. Zero empatía.
6a: Psychic pressure cooker: Interiorització emocions: Dolor, por, frustració...
7a: Passat: patrons d’abús, frustració, baralles, patiment,...
 Per tant la de-construcció és una responsabilitat, i només es pot fer éticament des del FEMINISME, i això implica desafiar al grup dominant d’homes. Desafiar el poder i els privilegis de la masculinitat. Implica desobediència feminista! 
    -Suposa una Instrospecció personal i la visibilització de les violències masclistes.
-Suposa “deixar en evidència i responsabilitzar el subjecte q exerceix la violència”. (Julia Penelope, filologa feminista)
-Implica veure que els agressors masclistes són homes normals i quotidians. No són monstres.
-Implica veure la violència masclista com a problema social: Els Agressors Són fabricats en sèrie per totes les institucions de totes les societats del món. Són fills sans del patriarcat!
-Implica tenir coratge per denunciar les violències masclistes, comprometres en la lluita per eliminar-les.
i sobretot un compromís ferm per TRENCAR EL SILENCI CÓMPLICE! 
"Els homes som armes de destrucció massiva" com diu J.I.Torreblanca, perquè la Masculinitat i Violència està inter i co-relacionada directament amb la identitat masculina. La violència és un PROBLEMA dels homes que perjudica greument a les dones.
Desobeir la normativa patriarcal, als mandats de gènere, desmitificar els rols, lluitar i destruir els prejudicis masclistes, ...els primers pasos per la de-construcció imprescindible i responsable.
Continuarà...
Una forta abraçada feminista
PD:En la segona part, tractaré els 50 punts per ser Aliat del Feminisme, i penjaré l'audio de tota la xerrada, gravada per l'aliat Markos.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...