diumenge, 14 d’abril del 2013

Recuperem la nostra Herstòria: Ruta Herstòrica

El passat 8 de març 2013 mentre participava en la manifestació una companya em va passar un petit/gran diari, amb un titular expectacular: RECUPEREM LA NOSTRA HERSTÒRIA Autoorganització, lluites i revoltes des d'una visió anarcofeminista.

De tornada cap a casa en metro vaig llegir-lo emocionat, perquè no és fàcil trobar lectures i documents sobre l'anarcofeminisme, sempre he declarat el caràcter anarcofeminista del meu bloc i vaig pensar inmediament com podría fer difusió del diari..., no hi ha cap referència a les autores de la publicació, vaig decidir fer aquest post per expressar el meu agraïment, perquè si el llegeix alguna companya, que aquestes quatre lletres sigui una forma de donar gràcies, gràcies per la feina feta, us agraeixo aquesta publicació des d'aquest espai de lluita virtual, enhorabona!

En el diari que us el recomano de totes totes, en la seva editorial explica el perquè de la HERstòria i la memòria herstòrica, silenciada i amagada en els llibres d'HIStòria...com un homenatge a la resistència de les dones, l'autoorganització i la solidaritat,...a les dones lluitadores anarquistes i feministes... aquest exercici emocionant de recuperació l'han realitzat explicant les accions i els fets, les pràctiques anarcofeministes.

Ofereixen també la possibilitat de fer una ruta herstòrica per diferents indrets de Barcelona significatius de la lluita anarcofeminista, l'anomenada la Rosa de Foc, per la gran energia d'anarquisme i ebullició de barricades, projectes, vagues a principis del segle XX, que diferent de l'actual "millor botiga del món"...i que trist...

El diari està format per 10 articles, associats als 10 punts de la ruta:

  • "Así educas, así seremos": Educació lliure i laica.
  • Lluita al carrer: La setmana tràgica.
  • Carrer de les Egipcianes: herstòria de la prostitució.
  • Sí, soy una puta
  • La Societat Autònoma de Mujeres 1889: Precursoa de Mujeres Libres.
  • Les obreres del tèxtil
  • Presó de dones Reina Amàlia
  • Ni urnas , ni despachos , ni subvenciones
  • La libertad de decidir sobre nuestros cuerpos

Qualsevol informació per aconseguir més exemplars de HERSTÒRIA, sobre la seva creació o link per descarregar en format pdf serà benvinguda a través dels vostres comentaris!

Gràcies a les companyes feministes indignades aquí teniu el link per descarregar el diari HERSTÒRIA en pdf i així fer la ruta:



Per acabar les darreres frases del diari: "Nos armamos de fuerzas porque a las mujeres siempre nos han declarado la guerra! ¡Y mucho cuidado del que dude de nuestra capacidad de rebelarnos!"

Salud y autodefensa anarcofeminista!

@RobenFawkes




2 comentaris:

Anarcofeminista ha dit...

Ei company!
Felicitats pel teu bloc, però permet-me que et corretgeixi un error:
El diari va ser realitzat per un grup d'anarcofeminstes que participaven a les jornades d'acció feminista autònoma "Se va armar la Gorda", no per les feministes indignades! ;)

Que guai aquesta publicació, pel que tinc entès possiblement la ruta hertòrica es tornarà a repetir degut al seu éxit!
Ens veiem als carrers!
Salut!

Unknown ha dit...

Gràcies pel comentari !!! només he destacat que feministesindignades em va facilitar el link per descarregar el diari.
Destacaré que han estat les companyes anarcofeministes que va escriure el diari, aquest gran document.
Petons
@RobenFawkes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...