divendres, 5 d’octubre del 2012

L'advocada invisible, Rosa Cobo

L'altre dia em va cridar l'atenció el poc ressó que ha tingut als mitjans de comunicació, un dels darrers assassinats per violència masclista ( des de la data fins avui s'han comés 4 feminicidis més),i poso aquesta terminología i la justifico, per a tots aquells i aquelles que pensen que el concepte de violència masclista no entra en el món jurídic... i es limiten a violència de gènere i violència domèstica...

El concepte de violència masclista, és aquella violència que s’exerceix contra les dones com a manifestació de la discriminació i de la situació de desigualtat en el marc d’un sistema de relacions de poder dels homes sobre les dones i que, produïda per mitjans físics, econòmics o psicològics, incloses les amenaces, les intimidacions i les coaccions, tingui com a resultat un dany o un patiment físic, sexual o psicològic, tant si es produeix en l’àmbit públic com en el privat.(llei 5/2008 títol 1,article 3 a)). Per tant qualsevol forma de violència sexual, en qualsevol àmbit, la mutilació genital, l'explotació sexual,matrimonis forçats,...són VIOLÈNCIA MASCLISTA.

El passat 24 de setembre de 2012, un policia local va assassinar a l'advocada Rosa Cobo, que havia portat el seu cas..., un procediment civil de separació, la dona advocada va aparèixer al maleter del seu propi cotxe, a l'agressor el van trobar inconscient...es va intentar suicidar posteriorment. Aquest agressor masclista tenia antecedents per violència masclista contra les seves 2 anteriors ex-parelles, que l'havien denunciat en 3 ocasions. Aquest assassí masclista...funcionari públic, maltractador i assetjador prèviament, ja feia anys que agredia de múltiples formes a l'advocada, que vivia amb por, i fins i tot havia instal·lat videocàmeras al seu domicili. No vull imaginarme a aquest policia exercint les seves funcions en el passat, no vull ni pensar quines intervencions haurà fet aquest individu en l'atenció a dones que es trobaven en perill o en risc de patir violència.

I paro atenció al motiu que els mitjans han fet difusió: "estaba descontento como cliente de la gestión que la abogada hacía de su caso". Tornem a observar la justificació de la violència, és realment vergonyós, com es fomenta el mite de la provocació...l'exercici de la violència no té motius de cap tipus, en l'exercici de la violència és únicament responsable qui l'exerceix, i això hauria de cridar-se als quatre vents. Recordo una notícia llegida fa anys a la web redfeminista.org on explicava que un home havia propinat una pallisa a la seva parella perquè havia perdut el seu equip de futbol...Les dones avui continuen essent l'objecte on descarregar la violència masclista a tot el món, com a objecte de consum, d'utilització per obtenir plaer sexual, satisfacció en l'exercici de poder,...com vaig llegir en una pintada, "tu cuerpo es un campo de batalla"...

Per acabar aquest post, una reflexió contrastada amb la meva experiència professional, quan un maltractador, quan un home masclista insulta a la seva parella, ex-parella, a una dona..., està insultant i agredint a totes les dones, quan a casa seva sense testimonis diu "puta,guarra,no vales para nada,no eres nadie", està insultant a tot el col·lectiu de dones de tot el món. I això va per les declaracions d'avui del porc masclista del PP, Jose Manuel Castelao, "las mujeres son como las leyes, están para violarlas", un altre funcionari públic, sí, ha dimitit, però no és suficient, exigeixo una querella i a la presó, però a la presó de dones...elles faran justícia!

Salut i autodefensa feminista
@RobenFawkes

Més info: http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/10/05/actualidad/1349454276_520810.html


1 comentari:

ISABEL MOLINS ha dit...

I a més,el tal Castelao,diu que ho han tret de context!!!! DE QUIN CONTEXT¿¿?? No en pot tenirmai cap de context aquest comentari:parla per sí sol.

Bé...ha estat un apunt...em treuen de pollaguera....

Salut i lluita!

Isabel Molins

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...