dimarts, 17 d’abril del 2012

A sobre culpabilitzeu les Dones?

Darrerament he tingut la percepció en les notícies relacionades amb les dones assassinades a mans d'homes masclistes , parelles o ex-parelles, d'aquestes setmanes, a Fuerteventura, Les Palmes i a Sevilla, han destacat la reacció del veïnatge i la sorpresa de la gent del barri, dient "no els havíem sentit cridar mai,..."pel carrer semblaven normals...", ...i molt insistentment l'afirmació que la gran majoria de les 14 dones assassinades per la violència masclista el que va de 2012 ( 27 segons redfeminista) , No havíen interposat denúncia prèvia contra les seves parelles...com que l'Estat no en sabia res...¿?...com perquè no demanem explicacions...

Em reitero i torno a destacar que els processos de violència masclista i maltractaments es realitzen amb total impunitat, moltes vegades en silenci, sense testimonis, sense "peso de la prueba",  causat per la por, la manipulació emocional, l'abús de confiança, la perversió...una complexa teranyina, realitzada durant temps...i crónica, i a sobre viscuda amb profunda vergonya, fins i tot llàstima per l'agressor.

Fent una lectura malintencionada dels mass media, he notat un cert aire en l'expressió "no habían denunciado", un traspàs de la culpa a la mateixa víctima , com voler traspassar la culpa de la seva pròpia mort a la dona per no haver denunciat abans...com si això hagués evitat l'assassinat...
Perquè no xifren ( només en algun diari he llegit) el nombrós número de denúncies per violència masclista presentades en les comissaries, que quan arriben al jutjat "especialitzat" corresponent...s'arxiven perquè el jutge o jutgessa no dóna cap credibilitat al testimoni, no creu directament a la dona que denúncia violència...moltes vegades aquesta decissió està basada en profunds prejudicis sexistes i classistes, deixant en total desprotecció, un cop més a la dona, que ja ha fet el difícil i complicat pas de la denúncia, de trencar aquest cicle,...i topa amb una realitat judicial que la deixa més desprotegida i indefensa, sense cap mesura de protecció...perquè no diuen això els mitjans de comunicació?
Perquè quan la dóna ha fet cas dels missatges de l'entorn, del 016, de les campanyes televisives de sensibilització que li diuen: "Dóna, digues prou, denúncia,..." i aquelles que ho fan, i es decideixen, es topen que per exemple a Barcelona ciutat, més del 78% dels casos els tribunals No s'adoptarán cap tipus d'ordre de protecció...
I els agressors masclistes? Surten per la porta del jutjat amb la prepotència,...que s'han cumplert les seves pròpies paraules: " a ti, quién te va a creer,...estás loca, estás sola". Perquè no es realitzen exploracions amb perspectiva de gènere, profundes i de qualitat abans de la compareixença? , poden ser realitzades per professionals de serveis especialitzats que assenyalin factors i indicadors d'abús psicològic, de violència, d'afectació pròpia d'haver patit violència masclista en l'àmbit de la parella, i així la decissió judicial té més elements, més informació específica, perquè sigui més preventiva. 
Jo us dic la resposta, perquè no hi ha diners? Perquè no hi ha recursos?
No,no, en aquest cas els recursos existeixen, simplement, des de dalt de la piràmide del poder patriarcal del sistema judicial la realitat la veuen massa petita...perquè no reconeixeran res, cap error, perquè toquen els Déus,... que potser són grans experts en lleis i codi penal, jo no ho dubto, però que NO tenen ni idea de violència, ni valoren el context ni els antecedents previs a l'agressió, que desconeixen els mites, els tòpics de la violència, que desconeixen la teoria de l'amor romàntic, que desconeixen totalment el cicle de la violència, i el síndrome de la dona maltractada, desconeixen el funcionament de la violència psicològica i les respostes de la por de l'organisme, ...i tot per por a prendre decissions preventives i responsables amb la comunitat...que podríen salvar vides...perquè ho tenen tant clar quan es tracta de contenidors cremats i vidres trencats? Ah...és clar, perquè defensen la propietat privada...que sempre val més que la vida d'una dona.

"Quién cree, no le hacen falta pruebas, quién no cree, ninguna prueba le es válida" 
Stuart Chase

@RobenFawkes

1 comentari:

olympia ha dit...

Si ,jo soc culpable. Pero jo em puc mirar al mirall. I vosaltres que malgasteu diners publics en informes que no llegiu? I vosaltres que legisleu, opineu sense saber de que parleu? I vosaltres que teniu la vida de milers de dones a les vostres mans?vosaltres que porteu bates blanques,togues,uniformes, que us senteu a escons fariseics,us atreviu a questionar el dret de reunio constitucional perque un contenidor te un preu,la vida d'una dona no? Si,soc culpable i vull que sapigueu que la conciencia de la por te un limit. Pots enganyar a una persona molt temps pero molt poc a una multitut. Tots vosaltres us podeu aplicar els vostres diagnostics demagogics i criminalitzadors. Jo us diagnostico transtorn adaptatiu de la dignitat,la moral i el respecte dels drets humans.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...