dissabte, 24 de març del 2012

Feedback 1a Presentació del Llibre "Un any posant el dit a la nafra"

Foto realitzada per Revol durant la presentació a Pròleg
Crònica de l'emocionant dijous 22 de març...una tarda molt molt especial...molt desitjada i esperada, per fi va arribar... 
Mica en mica, les 40 persones arribaven...primer passejàven per la màgica i interessant Llibrería Pròleg, acompanyades de fons per un fil musical feminista...(ieio,kronstadt,hueco,kop,...), arribaven fins al final de l'espai per seure. Gràcies a totes les persones assistents!!! La vostra presència és una injecció de suport i d'afecte, per reafirmar-me.
Amb puntualitat quassi anglesa vam començar la presentació. Gràcies Angels i Núria, per la vostra acollida i facilitat per fer la 1a presentació, pel vostre fantàstic espai, un autèntic plaer conèixer-us.
Joana.G.Grezzner dona periodista, coherent , intensa lluitadora feminista,  obre l'acte, i recordo avui amb profund afecte, com va explicar la importància de la "responsabilitat dels homes" en els canvis necessaris, per destruir el patriarcat. I com aquest llibre ofereix "eines" per continuar amb la lluita feminista. Treballar per la resiliència de les dones. I va afirmar que el llibre, està fet desde el respecte per citar i visibilitzar les autores i col·laboradores d diferents textos, des de la responsabilitat i el coratge de declarar-me anarcofeminista en aquests temps tant difícils.... Va acabar amb una lectura del poema de Myriam Reyes...recollit en la pàg.120-121.
Beatriu Macià terapeuta de l'Ass.TAMAIA , intensa lluitadora feminista, va explicar com el llibre "ho toca tot, i no deixa cap punt", apropa a la realitat, començant per la deconstrucció de la pròpia masculinitat. El llibre amb paraules entenedores, amb un llenguatge clar,  denuncia totes les violències masclistes de tot arreu, totes les barreres i els mites, les causes estructurals per destruir prejudicis, i ofereix indicadors, cultiva "l'esperança realista" per continuar lluitant. Destacà l'activisme i la militància com a factor resilient...també va emfatitzar la valentía per denunciar i explicitar la Violència estructural i institucional actual, sobretot del sistema judicial...des de dins. 
Gràcies per la vostra generositat i les vostres paraules, companyes, Joana i Bea,de veritat gràcies
Després d'escoltar amb atenció a les companyes, vaig sentir profunda alegría i satisfacció per haver fet el llibre i el bloc, a causa de la forta emoció del moment, vaig oblidar tota la parrafada programada..., i vaig explicar el perquè del bloc i del llibre, que la perspectiva de gènere, arribi al màxim de gent possible, per divulgar i sensibilitzar, i també per autocura personal davant les injustícies diàries de les quals sóc testimoni directe, lluitar contra la indefensió, per canalitzar impotència i rauxa. Em vaig reiterar en agraïment a les dones, supervivents que s'en surten, i perquè he aprés gràcies a elles tot el que sé sobre violència masclista. He escrit aquest llibre des de l'estòmag, el cor i el cap. Vaig acabar amb la lectura del poema "Avui".

Es va obrir un debat interessant, cercant respostes per avançar en l'eradicació de la violència masclista, i les diferents persones assistents, dones i homes, vam gaudir de crítiques, vivències i veritats.


Gràcies Engràcia, Isa, Revol, Montse's, Olimpia, Maribel , Flora's, Francis, Yvonne, Edurne, Sara, Cruïlles, Dones de vol, Ass.Violeta, Geraniumlilae,Dones Juristes,Carla,...a totes, a totes Gràcies per venir!!!!Gràcies per existir!
Aquest llibre és per vosaltres!

Per acabar, novament Gràcies!!! i convidar-vos a la segona presentació, el proper 13 d'abril 2012 a les 19:00 a la sala gran de la Biblioteca "Manuel Arranz" al barri obrer del poble nou.(c/Juncar nº35), organitzada per la Llibreria ETC.

PD: Aquest post us prometo que és el que més dificultat he tingut per escriure'l, perquè encara la càrrega emocional possitiva encara em dura...i em frena les paraules...i en el meu cas és complicat, perquè no callo mai.
Alegria, riure,...la base de la lluita

Una forta abraçada
Ruben Sanchez 

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial, Ruben, para no perder la costumbre.
Disfruté mucho en la presentación, a parte de la emoción que sentía por tener el libro entre las manos, por compartirlo contigo, Montse, Isabel, Olympia...por tod@s l@s asistentes al acto. Fué ameno y enriquecedor, además, pude compartir mis pensamientos con el resto de asistentes y como te pasa a tí, no callo ni debajo del agua,jejejeje. Lo único que no hicimos fué comernos las uñas, por un día nos comportamos en eso....
Disfruta del éxito, que te lo mereces y sigue siendo igual de estupendo. Un referente, al que tengo siempre presente, en los buenos y en los malos momentos. Salud, compañero, y siempre agradecida de haberte conocido. Bss mil

ISABEL MOLINS ha dit...

Felicitats Ruben !!!
Endavant amb la lluita.

Et deixo un article del diari ElMundo d'avui amb el que he participat:

http://www.elmundo.es/elmundo/2012/03/23/espana/1332515359.html

Anònim ha dit...

Enhorabona! Primer, unes magnifiques companyes de viatge la Beatriu i la Joana. Com sempre les teves paraules van ser encoratjadores i el clima de l'acte va ser reivindicatiu i ple de complicitats. Les complicitats i aliances necessàries per continuar treballant per una societat més justa i equitativa, i esser bel.ligerant contra qualsevol tipus de violència masclista. En époques de neoliberalisme galopant, més que mai cal desenmascarar la violència institucional.Gràcies per tot! Anna Coreta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...