dilluns, 21 de març de 2011

El millor Homenatge a Louise Michel, continuar la lluita!

Louise "la louve rouge", incendiària defensora de les dones, i protagonista de la Comuna de París (1871).
Anticlerical, anarquista, republicana, internacionalista, poeta, escriptora,...per sobre de tot gran lluitadora, compromesa per la revolució social, com a forma de destrucció de la desigualtat i la discriminació.

Durant la Comuna va formar part del Comité de Dones, va presidí el Comité de vigilància femenina, i va participar activament en el dels homes, va organitzar un servei de guarderia i s'encarregà de reclutar dones treballadores sexuals com a treballadores de les ambulàncies. 

Va ser membre del 61 batallló de Montmartre, tant combatin com donant assistència mèdica. Les dones que que es jugaven la vida a les barricades, eren anomenades despectivament "les petroleuses", les incendiàries, s'enfrontàven com sempre a 2 enemics: L'Estat i els seus cossos repressius, i per altra banda un enemic intern, els companys masclistes, que es burlaven des de la seva mentalitat sexista dels nous rols de les dones revolucionàries, només l'actitut constant i de lluita van aconseguir autèntiques reivindicacions llibertàries: col·lectivització de fàbriques burgesses, autogestió, el divorci, el reconeixement de les parelles de fet ...lluitaven per l'emancipació real.

Va decidir entregar-se quan es va assebentar que la seva mare havia estat detinguda i utilitzada com a hostatge, per agafar-la a ella. Va estar condemnada a presó 2 anys a una colònia francesa, va retornar a França, mantenint intactes i fins i tot més reforçats els seus ideals anarquistes.

El poder està maleït, és per això que sóc anarquista
Encara queda molta lluita, la teva  vida, coherència i coratge és un motor , t'estimo Louise.
Guy Fawkes

Resum de l'article de Clara Serrano, Periodico Diagonal, 15/04/2010.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...