dijous, 13 de gener del 2011

Mesures anti-crisi = Violència Institucional

Des de finals de 2010, i amb l’inici del 2011, hem estat testimonis com el govern de madrid i el nou govern català, han realitzat conscientment diferents retallades en drets socials, que ens afecten a tots i en especial a totes, i això només s’acaba de començar...
En els massmedia, de forma molt manipulada s’ha informat mínimament dels fets , però en cap cas de les conseqüències nefastes que aquest viratge comporta per a la població, una involució al 1900.
No poden enganyar-nos més, ho sabem, però restem aletargats, ...l’atur,l’exclusió,l’assetjament, l’explotació i la precarietat laboral té gènere, té rostre de dona.
Des de la setmana passada m’han arribat diferents informacions via email, que un cop contrastades, i per la seva gravetat exposo a continuació perquè ho trobo indignant, una prova més que la classe política no és capaç de cumplir les seves pròpies normes i promeses:

  • Eliminació del Ministerio de Igualdad. (oct.2010), eliminació del xec nadó, congelació de les pensions,  rebaixes salarials a funcionaris, pujada de l’edat de jubilació, l'eliminació de la possibilitat de reducció de jornada prèvia jubilació, retallades en la sanitat pública (reduint tractaments i medicaments), l'enduriment de les condicions de la Llei de dependència...+
  • Departament Interior: Eliminació del Programa de Seguretat contra la Violència Masclista. ( Publicat al DOGC, 4/01/2011)
  • Departament de Treball: Eliminació del Programa Igualtat d’Oportunitats.
  • ...
  • euros+euros, dèficit,%, euros...milions, cents, bilions,...i estadístiques que es tradueixen en patiment per les persones, sacrifici, pobresa, dolor, penúria, explotació, en definitiva violència social..., i quin col·lectiu paga tot això? el poble i  especialment les de sempre..., les oblidades, les invisibles, les dones de tots els barris, pobles i ciutats.

Les polítiques socials amb perspectiva de gènere, és una de les poques esperances que hem quedaven com a persona i treballador,  per “transformar” aquest sistema “capitalista-democràtic” ,  perquè crec que podien produir algun petit canvi en la societat,molt lentament cap a la igualtat..., i això està clar que no interessa als que conserven els privilegis, volen marcar les diferències: de classe, d’estatus, econòmiques, de gènere...

Sempre he pensat que les dones que pateixen violència masclista, estan desafiant l’ordre social establert, i això incomoda als “vividors” del sistema, als poderosos...per això les dones pateixen dobles i triples victimitzacions, el propi sistema les castiga per trencar el silenci imposat pel domini, per desobeir-lo, per atrevir-se a qüestionar els rols i les estructures patriarcals: la llei, el marit, el matrimoni, la família, el seu rol de “dona” oprimida...és un testimoni una prova viva de les conseqüències d’aquestes estructures jeràrquiques, verticals, abusives...d’aquesta societat injusta, d’un sistema opressor.

Davant dels nostres nassos, la classe política cada dia està prenent decisions molt perjudicials per les nostres vides, i nosaltres estem entretinguts/des amb el futbol, els programes del cor i el debat de la llei antitabac..., mentre van rebentant diferents drets que han costat segles i anys de patiment i de lluita social, i ho estan fent per protegir els privilegis i interessos del capital, l’enemic de la humanitat, per preservar les tradicions i normes socials que protegeixen el patriarcat, causa estructural i font de totes les violències.

Una forta abraçada a totes i a tots les/es que pensem diferent, i volen viure desobeint de forma conscient, perquè estimem la llibertat i la igualtat, i volen deixar de ser esclaus i esclaves, i ho aconseguirem, segur, serem lliures!

“la llibertat és i serà només per aquells/es que pensen diferent” Rosa Luxemburg

Ruben Sanchez

1 comentari:

Anònim ha dit...

2010: els bancs, les empreses i la borsa guanyen a l’Estat espanyol 86.228 milions en plena crisi
Ni bancs ni especuladors no paguen la factura del col·lapse financer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...