dijous, 25 de novembre del 2010

25 de Novembre de 2010 La LLUITA CONTRA LA VIOLÈNCIA CONTINÚA CADA DIA

No podem conformar-nos amb una sola manifestació, amb una única resposta un dia determinat, 25 de Novembre, no podem acceptar una única protesta..., però al mateix aquesta marxa l'hem de fer sentir, participar, difondre, sortir al carrer, caminar i parlar, cridar amb dignitat, contra la injustícia!!
Cada dia hem de treure dels nostres calaixos els llaços liles, les xapes, els mocadors, escriure articles amb perspectiva de gènere , llegir, "flyers", concentracions, pintades...perquè cada dia existeix violència...cada dia la lluita continúa.
No volem discursos polítics buits, ni minuts de silenci, ni fotos amb pancarta,  no volem promeses,... volem FETS. La  classe política del nostre territori fa retallades, que afecten directament a la vida, per tant és cómplice de la violència masclista, i responsable de la violència institucional. Perquè la classe política viu d'una estructura que és la causa i promotora de les violències, el patriarcat i el poder.
Volem fets, volem IGUALTAT, Volem LLIBERTAT, Volem que les dones visquin sense violència ni por. 
Volem més Homes igualitaris, Homes que diguin públicament i amb orgull que són feministes...volem homes que expressin les seves emocions de forma constructiva i creativa, que s'impliquin i es comprometin contra la violència masclista. Homes que es responsabilitzin de la seva violència, que no sigui ni autors ni còmplices. Volem construir Noves masculinitats!!!! i noves feminitats!!!!

Al missatge del 2010, "DONES LLIURES PER UNA VIDA DIGNA" , Rescatem i sumem el missatge del 2009: Volem que el nostre NO tingui força: No al sexisme, No a la hipocresia, No a les actituts masclistes, No a les agressions, NO a les complicitats...

Cadasqun/a de nosaltres pot visibilitzar la lluita diària que es realitza des de fa anys, tant des del moviment de dones, grups, plataforma, les associacions, individualitats conscienciats/des...pot desmontar els estereotips, els mites i els tòpics que volen enfortir i justificar la violència. Visibilitzar la valentía i el coratge de les dones que diuen PROU, que trenquen amb les dinàmiques i processos violents,  i que són autèntiques supervivents, que per elles mateixes, moltes vegades sense recursos de cap tipus, surten endavant amb dignitat, desafiant l'ordre sexista imposat...

Com activista feminista considero que amb el que es fa actualment, des de tots els àmbits i circuits, NO N'HI HA PROU, i ho dic en majúscules, de forma contundent.

Aquest 2010, segons dades de www.redfeminista.org, són 108 les dones mortes per violència masclista, i no 68 com diuen els diaris...Un problema social universal que mata i fa viure un autèntic infern diari, en  la seva quotidiana a milers, milions de dones, nenes...a tot el món, on cada país desenvolupa les seves formes pròpies de domini i opressió: explotació, mutilació, agressions sexual, violència a la parella,assetjament sexual, abús emocional,...
Trenquem entre tots i totes les cadenes del sexisme , del masclisme i del patriarcat, només així podrem ser lliures!

Ruben Sanchez Ruiz
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...