divendres, 18 de desembre del 2015

Ser un Calçasses

Ser un calçasses... "¡no seas un calzonazos!" aquest missatge explícit o implícit és llençat com a insult pel grup d'homes majoritàriament contra alguns homes traïdors al patriarcat, és una definició que el grup format per homes mascles alfa etiqueta ibèrica heteropatriarcal diagnostica i sentencia a aquell home que no s'imposa dins la seva relació de parella heterosexual, aquell que concedeix tots els desitjos a la seva parella, aquell que no surt habitualment amb els seus colegues mascles alfa, i tambè aquell que fa de penjador de la roba quan van junts de compres i de porta-bosses quan vas de botigues també amb la teva parella... (Aquesta definició és la que he trobat després de consultar diversos blocs neomasclistes...)

Pugem doncs un llistó més...continuem navegant per la xarxa, i trobes que el calçasses deixa que la seva parella dona (és clar, no es contempla aquesta categoria en les relacions homosexuals) el cridi, l'insulti o l'esbronqui en públic i en privat, el calçasses no té veu pròpia, només pot pronunciar "Sí, amor meu", callar i fer el cap cot, tot obeïnt allò que li diu la seva parella dona...(com vegeu les definicions estan pujant a categories científicament patriarcals)

Reflexionem llavors sota aquest prisma, sobre aquestes 2 categories patriarcals, establertes pel grup d'homes dominant és a dir pels masclistes, 2 categories d'homes, o ets un "matxote" o ets un "calçasses", no hi ha escapatòria ni altra alternativa donades les definicions anteriors,  i la pressió social del grup, el prestigi de la teva pròpia masculinitat tradicional posada en escac, i per pujar d'estatus dins el grup de matxirulos que t'empenyen a inclinar-te cap a ser un "matxote" més que un "calçasses"., qui vol identificar-se amb quelcom despectiu?..potser alguns que no volem passar més per un tub patriarcal?
Atenció! La categoria "pagafantas" també entraria com un subtipus de "calçasses" però en aquest cas aplicable en el tipus específic de relació social que s'estableix entre un home i una dona, una relació d'amistat sense sexe ja et converteix automàticament en "pagafantes".

Si analitzem la categoria "calçasses" es parla obertament de dominació de les dones contra els homes...dones que s'aprofiten de la "debilitat dels homes pobrets màrtirs, dels seus recursos econòmics, que els posen en contra de la seva pròpia família, en contra dels seus amics..." Es dispara el generador d'odi i repulsa de la societat cap aquest tipus d'homes "que es deixen dominar"...i el mite masclista de la malignitat de les dones agafa força "la maligna, capgirada, dominatrix, aprofitada que utilitza les armes de seducció per al seu interés" , perquè doncs en el cas invers no es reconeix la dominació? Doncs perquè llavors hauríem de reconèixer el masclisme i això sí que és perillós qüestionar el masclisme més quotidià... llavor que succeeix quan la categoria "masclista" entra al terreny de joc...que cap home vol identificar-se però tampoc vol ser un calçasses...

Els calçasses es renta els seus propis "calzones", els seus propis calçotets i també les calces de la seva dona, també tota la roba que hi ha al cubell, i fins i tot l'esten en públic amb un somriure i sense portar un passamuntanyes per tal que no el reconeguin. Els calçasses es baixen els pantalons dins de les relacions sentimentals, això vol dir que "renuncia a portar els pantalons dins de casa", renúncia a l'abús de poder i als privilegis masclistes. És a dir, que ser un "calçasses" desafia la masculinitat dominant...ser un calçasses implica negociar i pactar el temps lliure amb la teva parella, perquè també és un temps compartit, ser un calçasses implica donar suport als projectes de la teva parella, cooperar, renunciar a la violència i l'abús de poder, ser un calçasses implica corresponsabilitzar-te del treball de cures i les tasces pròpies de la convivència dins d'una casa, ser un calçasses implica saber dialogar, escoltar, saber estar en espais mixtes, gestionar els teus propis sentiments i la teva salut...ser un calçasses implicar gaudir de relacions sexoafectives lliures i respectuoses, gaudir i mantenir relacions d'amistat saludables i no abussives amb altres dones,...

Doncs si ser un calçasses implica posar als matxotes i agressors masclistes nerviosos, sóc un calçasses, tot un orgull, i sóc feliç.

@RobenFawkes



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...