dimecres, 30 de novembre del 2011

Trinidad Gallego exemple de dona lluitadora

Trinidad Gallego, una dona increible, militant del PCE i del PSUC, que ha mort aquest passat 15 de novembre de 2011, quan he llegit la notícia, he sentit una punxada al cor..., i mentre escric aquest post, tinc un nus a la gola, de tristesa i de ràbia, amb la seva mort el món es torna una mica més fosc.
Vaig tenir la gran sort de veure-la en persona en dues jornades sobre memòria històrica, una d'elles inagurant una exposició sobre presons franquistes a l'Espai Francesca Bonnemaison, la seva paraula humil però amb gran força, explicava la seva lluita antifranquista, la seva vivència com a infermera durant la guerra civil, i la seva experiència durísima en les presons franquistes, com va patir la violència repressiva de la dictadura feixista durant 5 anys.

Va nèixer el 28 d'octubre de 1913 a Madrid, la seva àvia (Trinidad Mora Frías) va influir en la seva infantesa , en la seva sensibilitat contra les desigualtats, davant les injustícies, i li deia "tienes que estudiar y trabajar para defenderte por ti misma", i ella afegeix, "tenemos que organizarnos en colectivos, asociaciones, sindicatos,...ahora no lo sabemos hacer".

Va treballar a Córdoba a casa d'un metge de dretes que va abusar sexualment d'ella en reiterades ocasions, la seva paraula com a comunista i antifranquista era qüestionada...

Al 1950 va arribar a Barcelona, va seguir lluitant incansablement, viure i sobreviure, va canviar mil vegades de vivenda, finalment es va instal·lar a Nou Barris. Ha format part de l'associació Dones del 36, participant en innumerables xerrades a joves i jornades per conscienciar del perill del feixisme i realitzant un exercici de recuperació de la memòria històrica de les dones lluitadores antifranquistes.

Per acabar les seves paraules, minuts de sabiduría i de lluita: 
1.
2.
Trini, continuem la lluita, per tú i per milers de dones invisibles, eternes lluitadores!!

Salut Trinidad! 
NO PASARÁN!

R.Fawkes


Si voleu assistir a l'Homenatgedissabte 17 de desembre a les 17:30 h.
"Centre Can Basté" Passeig de Fabra i Puig, 274. Metro l_5 parada de Virrei Amat

2 comentaris:

Unknown ha dit...

per acompanyar la lectura: http://grooveshark.com/#/s/Promentory/2Rb4ko?src=5
banda sonora homenatge

Anònim ha dit...

Si voleu assistir a l'Homenatge: dissabte 17 de desembre a les 17:30 h.
"Centre Can Basté" Passeig de Fabra i Puig, 274. Metro l_5 parada de Virrei Amat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...