dissabte, 15 de setembre del 2012

Amb un parell d'Ovaris: Autodefensa feminista, Gulabi Gang

clicka damunt la imatge per visitar la seva web oficial

En un anterior post (http://elditalanafra.blogspot.com.es/2011/08/el-perque-de-la-necessaria-autodefensa.html) vaig enmarcar el concepte d'autodefensa, i vaig aportar alguns links sobre el concepte autodefensa, tàctiques, exercicis,... davant la violència masclista, en aquest post, exposo un exercici real, l'autodefensa feminista a la pràctica, com un grup de dones s'organitzen i actuen amb contundència...jo no vull donar idees, però... donats els darrers assassinats, els 90 feminicidis a l'Estat...quassi és una necessitat.

THE GULABI GANG, "PINK GANG"   

Un grup de dones en el districte de Bunderlkhand, Utta Pradesh, a la India, l'any 2006 van decidir organitzar-se contra les violències i els abusos, va ser fundat per Sampat Pal Devi,  una camperola que va dir Prou!
La Banda Gulabi visiten a agressors masclistes a casa seva, també a marits maltractadors,...i els fan reflexionar a cops de bastó, fins que entenguin que no han d'agredir a les seves dones ni a les seves filles i fills.
No s'han quedat només amb aquest tipus d'activisme, també han impedit matrimonis forçosos, han obligat a policies a investigar casos d'agressió sexual, i lluiten contra l'analfabetisme femení. 
Lluiten contra una doble discriminació i opressió: de gènere i de "casta".

Aquestes 100.000 dones amb una edat entre 40 i 60 anys formen la Banda Gulabi, planten cara al patriarcat, amb l'acció directa, carregat de sentit, fins i tot han aconseguit que alguns homes formin part del seu exèrcit antimasclista, un exèrcit per fer justícia, vestit amb saris roses i bastons.



Necessitem a la nostra societat occidental un posicionament ferm contra totes les violències masclistes, s'han fet canvis legals importants...però no és suficient, potser The Gulabi Gang poden ser una font d'inspiració per totes aquelles persones que estan al límit de la impotència de veure com la violència masclista causa tant de patiment i mortes cada dia, cada hora, cada minut. PROU!

Contagiem la lluita feminista, la resistència i l'acció directa, quan la violència masclista queda impune, l'autodefensa és un dret legítim.
Salut
@RobenFawkes

Més información:
El ejército de los saris rosas” de Sampat Pal,  Editorial Planeta (2009)

2 comentaris:

ha dit...

Bones Rubén, em dic Mercè, sóc una de les lesbianes de vida alegre que ha muntat ivisquerenfelices, conèixes el projecte? pots fer un cop d'ull a ivisquerenfelices.blogspot.com
fes-ne difussió entre les teves compis dones, lesbianes o trans!
pot ser també ens podem linkar mutuament...una abraçada

Unknown ha dit...

Salut companyes! Holà Cè!
No coneixia el vostre bloc, genial, el linkaré aquesta nit en el dit a la nafra. Entrellacem resistència feminista!
@RobenFawkes

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...