dimecres, 25 de juliol del 2012

Avortament lliure i gratuït, 40 anys després...

la història es repeteix...
Nova ofensiva del govern feixista i neomasclista del Partit Popular, contra les dones, les seves llibertats i els seus drets, en matèria de salut sexual i reproductiva...tornem al passat... 
El ministre Gallardón, modifica el supòsit pel qual no es pot avortar si el fetus té malformacions. Ara faig una associació de fets, aquesta setmana Rajoy ha modificat la Llei de dependència, restringint-la, i baixant la quantitat de l'ajuda...i conjuntament amb la ideología catòlica conservadora que inunda tot l'Estat...segons la qual "s'han de tenir tots els fills que Déu vulgui"... això tot plegat és perquè les dones tornin a la llar i així encarregar-se de les criatures, com a mares i cuidadores universals,...model tradicional i patriarcal de família...que les dones perdin autonomia, independència i llibertat.
Ningú pot decidir per elles, i menys un govern o un Estat, les dones són les úniques que han de decidir sobre els seus cossos, sobre les seves vides.
Totes les retallades en polítiques socials, i els decrets neomasclistes, estan convertint els drets bàsics en bens, en privilegis només asumibles per les persones amb riquesa i poder adquisitiu, curiosament un grupuscle que es mou en entorns financers i de casta política, tindrà més mitjans i oportunitats ...són una minoria, en canvi la majoria de la població cada cop més exclosa, més castigada i més controlada. 
No m'extranyaria gens que la setmana que ve sortís Gallardón, amb una reforma del codi penal per utilitzar el preservatiu en les relacions sexuals,..."por atentar contra la voluntad de Dios, autoridad suprema"
Salut i lluita feminista!
AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT, LES DONES DECIDEIXEN, ARA I SEMPRE.
@RobenFawkes


Adjunto en el post:

NOTA DE PREMSA – 24 de juliol de 2012
Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït

El dret i la pràctica de l'avortament ha estat un tema present des de l'inici de la campanya electoral del PP, tot i q no es detallava la seva proposta política. Poc a poc, es van concretant mesures que satisfan els sectors ultracatòlics de l'Estat.
L'avortament, recordem, és una practica universal i acceptada, amb límits, x les diferents religions, tot i que sancionada durament x la jerarquia catòlica.

Efectivament, no hi ha vides de primera, ni vides de segona. Per això des del moviment feminista apostem per posar al centre de l'organització econòmica i política la vida, la cura d'aquesta, i la seva dignitat.
I és per això que apostem pel dret de les dones a decidir i per un avortament lliure i gratuït.
Qui millor que una mateixa per a saber si pot assumir una maternitat, amb o sense malformacions.

Qui millor que una mateixa per a saber si pot ser mare malgrat que l'Estat retalli les ajudes publiques a la maternitat, als centres per a persones no estàndard, a la dependència, a l'ensenyament públic.Malgrat que l'estat no es vulgui fer corresponsable de la cura de les nostres vides i vulgui retornar tota la responsabilitat a les famílies o, més ben dit, a les dones.

El darrer anunci del ministre Gallardón per a restringir l'avortament en cas d'anomalies fetals és hipòcrita i pervers. Satisfà una part del seu electorat i, sobretot, als lobbys de pressió mal anomenats provida. Però xoca contra la realitat quotidiana de tantes dones que avortem i hem avortat, i que ho continuarem fent, per motius diversos, però amb un element comú: no poder assumir, en aquell moment de la vida, una maternitat.
Xoca contra l'evidència que la millor manera d'evitar l'avortament no és la repressió i la sanció, sinó l'educació sexual i afectiva i la corresponsabilitat familiar, social i de l'estat amb la marentalitat.
Xoca contra l'evidència que efectivament, no hi hauria d'haver ciutadania de primera ni de segona però que, aquí i avui, la hi ha. Totes sabem que podrem anar a la presó per avortar, però no per robar i estafar milions d'euros. Podrem anar a la presó per decidir interrompre la gestació d'un fetus amb malformacions, però tindrem poca ajuda pública per a la criança de la nostra filla o fill amb malformacions.
Xoca contra l'evidència que en aquells països amb majors restriccions a la interrupció de la gestació s'incrementen les morts per avortaments sense garanties sanitàries.

Recordem que la maternitat no és obligatòria. Que les dones decidim.
I recordem les demandes de la Campanya:
* Que l’avortament voluntari surti del Codi Penal
* Que la llei reconegui el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i la pròpia vida
* Que l’avortament sigui una prestació sanitària normalitzada dins la sanitat pública, garantint que es pugui practicar i regulant l’objecció de consciència a cada centre públic.
* Que es garanteixin els drets sexuals i reproductius de les dones, entre els que trobem:
** Que hi hagi informació sexual i afectiva a tots els nivells d’ensenyament per a noies i nois.
** Que diferents mètodes anticonceptius siguin gratuïts i de fàcil accés.



Més informació: 
http://nosotrasdecidimos.org/fundacion-mujeres-habla-de-tragedia-sobre-el-derecho-de-la-mujer-a-decidir/
http://nosotrasdecidimos.org/gallardon-o-la-hipocresia-de-la-derecha/
http://nosotrasdecidimos.org/11-de-julio-dia-mundial-de-la-poblacion-acceso-universal-a-servicios-de-salud-sexual-y-reproductiva/

2 comentaris:

The Black Meeple ha dit...

Volviendo 40 años atrás en derechos sociales. Dentro de poco a abortar a Londres, como antes.

Y estos hijos de puta del PP lo tienen claro:

Traed al mundo lo que venga que si nosotros tenemos un niño con discapacidad lo encerramos en un centro especializado de mucha pasta y así limpiamos nuestra conciencia.

Qué asco de país, retrógrado.

Markox ha dit...

Ya te digo , y si solo fuera eso, con la privatización de la sanidad, volveran los robos de niñ@s, de la burgesia rancia,

Las mujeres paren las mujeres deciden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...