dijous, 17 de novembre del 2011

1r aniversari de la creació del Dit a la Nafra

Tinc la il·lusió de compartir amb totes i tots: dones, homes, seguidores/rs, públic comentarista i lector d'aquest bloc que aquesta nit, del 17 al 18 de novembre de 2011 fa exactament un any que es va crear aquest bloc, un espai Anti-masclista, per compartir coneixements per realitzar una denúncia i crítica al patriarcat que oprimeix dia a dia, que causa tant de patiment i dolor, responsable de milers de mortes, i el vaig crear amb un objectiu col·lectiu: La lluita contra el masclisme imperant, a través de la difusió i sensibilització, a través d'un mass media com és internet, que cada cop arriba a més persones, fins que arribi a tota la població la necessària perspectiva de gènere, i també existeix un objectiu personal, tenir una via de canalització del sentiment de ràbia i d'impotència, davant el fet de ser testimoni diari i directe de tanta injustícia contra les dones, de tanta violència masclista, i de tanta complicitat de la violència institucional, causa estructural de la violència.

Les possibilitats que et dóna la xarxa virtual, de connectar amb altres col·lectius implicats en matèria d'igualtat,  amb les xarxes feministes, amb grup de dones, associacions, amb individualitats us dic que és un autèntic plaer, perquè totes volen canviar aquest món, de dalt a baix, perquè fins que no canviem absolutament totes les estructures, i el funcionament d'absolutament tot: la visió i sentit de les nostres vides, la forma de viure, les nostres les relacions socials, de parella, de familia, de manada, existeixi el respecte a la diversitat, a les sexualitats,...i un llarg etc continuaren existint totes les formes de violència, i en especial la violència patriarcal, per tant la divulgació i conscienciació social és una de les millors "armes" per lluitar contra la violència, la discriminació, i la invisibilitat.


Durant tot aquest any, tot han estat mostres d'afecte, de suport, de solidaritat i crítica constructiva per desenvolupar el bloc, que creix dia a dia. Realment és impressionant, m'emociona que es recomani, que es realitzin tweets, que realitzeu comentaris, molts comentaris... i sobretot que s'enllaci, perquè és la clau, construir una sòlida xarxa anti-masclista, perquè si toquen a una ens toquen a  totes!!


La imatge del post ho diu tot, la dona salvadoreña que aixeca el puny, com a símbol de lluita, que convida al poble que escolta a la rebelió, aquest bloc es de totes i per totes aquelles dones valentes que desafien l'ordre establert en qualsevol dels seus àmbits, supervivents que trenquen les cadenes de l'opressió, que decideixen viure lliures, que decideixen ser elles mateixes...en estat pur. 
Per totes elles seguirem posant el dit a la nafra, aquesta profunda nafra que és el maclisme i el patriarcat, no ens rendirem mai, i diem "la sangre derramada no será olvidada", que quedi ben clar!!
R.Fawkes


PD: En aquest post no he reflectit cap dada estadística, amb tota la intenció, com a forma simbólica de protesta contra l'abús i la manipulació que gran part de la classe política (idemés còmplices) fa de les dades estadístiques en les seves "memòries" i gràfiques, tergiversant la informació i la realitat actual de forma irresponsable, on primen els números i les barres per sobre de la vida i dignitat de les persones. Això és imperdonable, i per això ens deixarem la pell!!!
Està actualitzada la AGENDA ANTI-MASCLISTA, pel mes de novembre..., dia 25N, manifestació 19h a Canaletes.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona pel bloc, m'inspira i em dóna forces.
Gràcies

Xavi ha dit...

Crack, sóc el Xavi, que aquest matí ens ha presentat la Roser i t'he promés entrar aquí deixar-te tb el link a lo meu (listocomics.com).
Moltes felicitats perl premi i una abraçada, procedeixo a fer una ullada als teus posts!

Unknown ha dit...

Salut Xavi, felicitats a tú també, ara mateix t'afegeixo als Blocs que segueixo. Ànims amb la lluita i una fortíssima abraçada.
Gràcies!
Ruben

Geranium Lilae ha dit...

MOLTES FELICITATS!!!! :
Per aquests 365 dies de petites empentes necesaries, per aquests 12 mesos d´estar sempre per donar-me la mà amb paraules d´encoratjament i força...per un any amb caigudes però tornant a posar-me en peus amb els vostres ànims... Feliç Primer Aniversari amb tot el que has aconseguit Roben !!! GRÀCIES SEMPRE!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...