dimarts, 6 de setembre del 2011

Violència masclista entre joves "Ensenya'm el mòbil!!!"

Fa pocs dies que va arribar aquesta informació recent sobre un estudi realitzat per la Generalitat, sobre la violència en l'àmbit de la parella formada per adolescents, i l'alt creixement que s'ha produït a nivell de denúncies, que per altra banda altres organismes i associacions especialitzades ja havien detectat i denucniat des de 2002...com un problema social greu emergent...

Us facilito enllaços per a més informació:
L'estudi:   http://www.siis.net/documentos/hemeroteca/1109051.pdf

S'estan realitzant des d'aquell mateix any 2002, una sèrie de tallers de prevenció de la violència a diferents instituts i cada any també al fòrum de les violències de gènere, la veritat amb resultats molt positius. 
Evidentment no cal dir que NO és suficient, com tampoc ho seria instaurar assignatures troncals dins dels currículums de primària, secundària i estudis superiors sobre la violència de gènere, els models de masculinitat tradicional, gestió d'emocions, causes estructurals de la violència masclista,...en definitiva realitzar un canvi radical en l'ensenyament i l'educació d'aquí i del món amb perspectiva de gènere...això sembla un impossible i més incompatible amb una política de dretes, cristiana i conservadora, que continuen veient aquesta problemàtica com "d'entorn marginal", com deia una companya en el twitter: "no existeix el feminisme de dretes".
Construir persones sanes, igualitàries, crítiques, no violentes,...és perillós pel manteniment del sistema patriarcal injust, perquè canviaria tot, per tant segueixen amb polítiques "parche" quan el vaixell s'enfonsa i mata més de 90 dones a l'any a la península.

A partir de dues experiències que he tingut gràcies a la meva amiga Engràcia ja fa uns anyets..., en xerrades de sensibilització sobre violència a nivell universitari amb alumnat de primer curs, us puc facilitar com a dada rellevant que al final de la sessió entre 3 i 4 noies de cada 100 persones reunides a l'aula, s'apropaven i s'atrevien a explicar la seva vivència violenta o demanar ajuda i orientació. Era un fet impactant...i al mateix temps podies veure com era molt útil i pràctic aquest tipus d'activitats, per tant s'han de potenciar molt més.

Tot el que sigui sensibilització i conscienciació és útil, per poc que sigui, formal i informal, a tots els nivells, en tots els àmbits...aquest bloc és un d'ells, per després canviar-ho tot.
Aprofito per comentar-vos que he actualitzat l'apartat: Lluita Antimasclista, amb activitats molt interessants.

Una forta abraçada feminista
Roben.F.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...