dissabte, 27 de novembre del 2010

Crònica Xerrada Violencia e gènere i moviments socials a la CUP

http://hospitalet.cup.cat/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=1

Salut a tots i a totes: Reprodueixo la crònica publicada a l'enllaç a sobre citat, de la xerrada/sopar del passat 24 de novembre de 2010.

La violència masclista no és un fet aïllat, no afecta només a determinats estrats socials, culturals o generacionals. És un problema de totes i tots generat per la interiorització d’un model de socialització (el patriarcat) que perpetua la discriminació i la desigualtat entre gèneres.
Amb motiu del dia internacional contra la violència de gènere, la CUP l’Hospitalet vam organitzar ahir, 24 de novembre, una xerrada al Casal Popular i Independentista de l’Hospitalet. Sota el títol “Violència de gènere i moviments socials” el Ruben Sánchez, psicòleg i formador en matèria de violència masclista, va anar desglossant punt per punt tots els estereotips, mites i conductes que obstaculitzen la consecució de la igualtat femenina vers la masculina. Va parlar dels models tradicionals de masculinitat i feminitat i de com aquests models omplen d’opressió i culpabilitat a les dones, remarcant que l’únic culpable de maltractament és qui l’exerceix, mai qui el rep. Però com lluitar contra aquesta violència? A nivell individual, revolucionant i canviant el nostre interior, creant i acceptant una pluralitat de noves masculinitas i feminitas i deconstruint els models tradicionals. A nivell social, visibilitzant les causes estructurals del masclisme, mobilitzant-nos contra la violència de gènere i desenvolupant mesures per gestionar i educar les nostres emocions, identificant-les i canalitzant-les i construint desigs col·lectius.
Al finalitzar la xerrada es va encetar un debat entre els assistents, una vintena de persones, on tothom que va voler va expressar la seva opinió i va preguntar dubtes al ponent.
Perquè tota lluita és un acte col·lectiu, acabem amb el patriarcat!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...