diumenge, 5 de novembre del 2017

1a Presentació en castellà LA MIRADA DE MICHONNE

Després de  3 anys de la publicació de LA MIRADA DE MICHONNE, més de 25 presentacions realitzades per tot el territori i 1000 exemplars venuts ara arriba 
1ª edició en castellà gràcies a l'Editorial Aldarull.

És un plaer compartir aquesta experiència i projecte col·lectiu amb totes i tots.
Gràcies per tot el suport!

Rubén Sanchez Ruiz

https://twitter.com/xfarahalyx/status/926855704840982528
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Presentació del llibre: La mirada de Michonne. Guía de autodefensa feminista.
Editorial Aldarull, novembre del 2017. Barcelona.

Divendres 10 de novembre, a les 18h, al Banc Expropiat de Gràcia (Antic CAP Quevedo, Carrer Quevedo, 13-17)
Amb l'acompanyament de Rubén Sànchez Ruíz (l'autor) i membres de grups d'autodefensa


Benvolgudes, benvolguts,

Tenim el plaer de convidar-vos a la presentació d'aquesta guia d'autodefensa feminista, breu, integral i amb un caràcter eminentment focalitzat a servir en la pràctica, que us oferim a l'abast del públic castellano-parlant i acompanyat de recursos extesos en un àmbit territorial que hem extès el màxim que hem pogut d'acord alconeixement que tenim a l'actualitat.

L'autor, Rubén Sànchez Ruíz, que ja ha publicat dues edicions al català, compaginat amb la seva feina com a psicoterapeuta acompanyant dones que han patit violència masclista i el blog titulat El dit a la nafra, ens brinda un treball fruit de l'experiència terapèutica, la reflexió amb inquietud i vocació de dotar d'eines per combatre aquesta xacra, i el bagatge activista, amb els quals ha anat revisant i acurant aquest conjunt de temes que van des de l'àmbit més emocional fins al més marcial, on s'ha implicat amb una ampliació introductòria Karin Konkle, coordinadora amb gran rodatge en impartir tallers d'autodefensa feminista.

Aquesta obra de gran qualitat, per l'encaix de l'estil amb l'objectiu amb què es presenta, malhauradament segueix tenint tanta o més vigència de la que tenia quan va sortir la seva primera edició. Les xifres que recullen associacions com Feminicidio.net, els recorrents casos que ens colpegen a la premsa sobre maltractaments, sobre abusos i assassinats, vides destrossades; els casos emergents de supervivents, de persones que surten endavant després de vivències que les van estripar; la quotidiana violència normalitzada en la seva intensitat i geometria variable. Tot s'uneix en un mateix clam de rebuig a la violència patriarcal i a la resistència i resiliència de totes aquelles persones i grups que lluiten contra aquesta violència.

Aquesta breu guia, concebuda amb una finalitat eminentment pragmàtica, i l'objectiu de servir a aquelles que han viscut situacions traumàtiques o que conviuen amb aquest ambient de violència patriarcal sempre present, disposa d'un ventall de suggerències, descripcions, recursos i consells expossats amb molta claredat, que conviden, no només a posar-los en pràctica des del primer moment, sinó també resulten un estímul a aprofundir i treballar en aquesta línia, enfortint-se, aprenent, etc.

És una introducció i un detonant per a produir una convulsió en l'ànim i prendre una actitud amb força. Perquè recuperar una certa força de l'ànim canviant d'actitud pot resultar un pas decisiu que orienti 180º el sentit del curs de moltes vides i del conjunt orgànic que formen com a teixit social.

Una eina, per tant, molt útil i necessària, que pot fer servei a un nombre gegant de persones que vivim aquesta realitat, amb els matissos particulars de cadascú. Estendre el seu àmbit lingüístic considerem que serà de gran ajuda, i tota és poca i benvinguda davant d'un sofriment i d'un monstre tan ancorat als costums i de tan grans dimensions.

Per a aquesta edició, hem d'agrair la col·laboració també de la il·lustradora Alba Feito, que ha dissenyat la present coberta i diverses il·lustracions que encapçalen els capítols. Així mateix, a l'Hèctor de l'Editorial Descontrol per l'ajuda en posar en marxa aquesta edició i fer-ne una primera correcció. I finalment, a totes aquelles persones que ens han ajudat aportant diversos recursos que poden facilitar cercar ajuda i escalfor a aquelles que pateixen aquesta violència, sigui en la intensitat que sigui.

Sense més preàmbul us convidem al proper dia 10 de novembre a la presentació de La mirada de Michonne, esperant que pugui suggestionar a moltes a emprendre o aprofundir en aquesta tasca fonamental d'afrontar i suprimir tota expressió del patriarcat fins a la seva extinció.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Queridas, queridos,

Tenemos el placer de invitaros a la presentación de esta guía de autodefensa feminista, breve, integral y con un carácter eminentemente focalizado al terreno práctico, que ofrecemos por primera vez al público castellanoparlante y acompañado de recursos cuya extensión territorial hemos ensanchado lo más que hemos podido según el alcance de nuetro conocimiento al respecto.

El autor, Rubén Sànchez Ruíz, que ya ha publicado la segunda edición de la misma al catalán, companinado ésto con su trabajo como psicoterapeuta dedicado a acompañar a mujeres que han sufrido violencia machista y el blog titulado El dit a la nafra (El dedo en la llaga), nos brinda un trabajo fruto de la experiencia terapéutica, la reflexión con inquietud y vocación de dotar de herramientas para combatir esta lacra, y el bagaje activista, con los cuales ha ido revisando y puliendo este conjunto de temas que van desde el ámbito más emocional hasta el más marcial, éste último, donde se ha implicado con una ampliación introductoria Karin Konkle, coordinadora con gran rodaje en impartir talleres de autodefensa feminista.

Esta obra de gran calidad por el encaje del estilo con que está escrita y el objetivo con el que se presenta, sigue siendo desdichadamente de tanta o más vigencia que cuando se publicó su primera edición. Las cifras que recojen asociaciones como Feminicidio.net, los recurrentes casos que nos golpean en la prensa sobre malos tratos, sobre abusos y asesinatos, vidas rotas; los casos emergentes de supervivientes, de personas que salen adelante tras vivencias que las desgarraron; la cotidiana violencia normalizada en su intensidade y geometría variables. Todo se concierta en un mismo clamor de rechazo a la violencia patriarcal y a la resistencia y resiliencia de todas aquellas personas y grupos que uchan contra esta violencia.

Esta breve guía, concebida con una finalidad emimentemente pragmática, y el objetivo de servir a aquellas que han vivido situaciones traumáticas o que conviven con este ambiente de violencia patriarcal sempiterno, dispone de un elenco de sugerencias, descripciones, recursos y consejos expuestos con mucha claridad, que invitan, no sólo a ponerlos en práctica desde el primer momento, sino también resultan un estímulo a ahondar y trabajar en esta línea, fortaleciéndose, aprendiendo, etc.

Es una introducción y un detonante para producir una convulsión en el ánimo y tomar una actitud con fuerza. Porque recuperar una cierta fuerza de ánimo cambiando de actitud puede resultar un paso decisivo que oriente 180º el sentido del curso de muchas vidas y del conjunto orgánico que forman como tejido social.

Una herramienta, por tanto, muy útil y necesaria, que puede ser de utilidad a un enorme número de perssonas que vivimos esta realidad, con los particulares matices de cada cual. Extender su ámbito lingüístico consideramos que será de gran ayuda, y toda es poca y bienvenida frente a un sufrimiento y un monstruo tan anclado en las costumbres y de tamañas dimensiones.

Para la presente edición hemos de agradecer la colaboración también de la ilustradora Alba Feito, que ha diseñado la cubierta y varias de las ilustraciones que encabezan los capítulos. Asimismo, a Hèctor, de la Editorial Descontrol, por su ayuda en ponerlo en marcha y hacer una primera corrección. Y finalmente, a todas aquellas personas que nos han ayudado aportando distintos recursos que pueden facilitar la búsqueda de apoyo a aquellas que sufren esta violencia, sea en la intensidad que sea.

Sin más dilación os invitamos el próximo día 10 de noviembre a la presentación de La mirada de Michonne, esperando que pueda sugestionar a muchas a emprender o profundizar en la tarea fundamental de afrontar y suprimir toda expresión del patriarcado hasta su extinción.


Evento facebook: https://www.facebook.com/events/1593042850738559/?acontext=%7B%22action_history%22%3A%22[%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22page_upcoming_events_card%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%2C%22has_source%22%3Atrue%7D


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...