Aquest és el títol de l'obra que Ediciones Idea acaba de publicar, en la seva colecció Estudio General, l'essaig Hacia una crítica de la imaginación patriarcal, de la professora i investigadora Ana Hardisson Rumeu.
El llibre compta amb un pròleg de la filòsofa feminista Amelia Valcárcel , s'analitza la mitificació de la dona com a producte de la naturalessa disenyat específicament per estimar, amb tota la roba, vestuari i acompanyaments corresponents a assolir aquest objectiu, com l'abnegació, la renuncia, la dedicació, la culpabilitat, i el servei als demés, o l'oblit de si mateixa...
Us informarem de seguida que ens assebentem d'alguna presentació del llibre a Barcelona. de sí misma. El llibre es va presentar el passat 21 d'octubre a la Librería de Mujeres de Canarias a Santa Cruz de Tenerife.
En aquesta obra Hacia una crítica de la imaginación patriarcal, Ana Hardisson Rumeu indaga en la importància que ha tingut la sacralització de l'amor romàntic, convertint-lo en un autèntica religió on la dona és la sacerdotissa, el que representa la seva dedicació i energia exclussiva a "l'amor", o si més no a la presència de l'amor en el nucli del seu sentit vital. La investigadora estudia la importància de la imaginació com element clau de la ideología patriarcal en l'elaboració de la imatge desitjada de la dona i la seva contribució a la submissió femenina. També tracta l'interés de la intersexualitat entre Filosofia i Literatura per un anàlisi filosòfic i feminista de la sensibilitat i l'educació sentimental que s'utilitza en el patriarcat.
Ana Hardisson analitza el paper que han jugat els Bildungsromane –Novel·les d'aprenentatge i Formació–, del Romanticisme alemany, en el context de l'educació sentimental, rol que encara avui segueix molt vigent.
Aprofito el post per recomenar la lectura, i per informar que s'actualitza continuament la pàgina del bloc: "Agenda antimasclista" i recentment el de "Biblioteràpia".
Salut i gràcies pel vostre suport!!
Roben Fawkes
Text: Traducció de la nota de premsa d'Ediciones Idea.
Sobre l'autora: Ana Hardisson Rumeu: neix a Santa Cruz de Tenerife i va estudiar Filosofía en la Universitat Complutense de Madrid. Es doctora a Filosofía per la Universitat de La Laguna i ha desenvolupat la seva carrera docent a Instituts de Secundaria com a Catedràtica de Filosofía. Ha estat professora de la Universitat de La Laguna i des de fa molts anys investiga temes d'Ética i Gènere. Ha publicat a revistes especialitzades com Isegoría,Gavagay, Laguna,etc. És coeditora i coautora del llibre 20 pensadoras del siglo XX. Des de 1996 forma part de la Junta Directiva del Ateneo.
3 comentaris:
GRACIAS!!!!! Buscaré el libro, cuando me lo lea, os comento mi opinión. Salud
ole pel llibre, em sembla super interesant, gracies
Fa temps que no escric...però volia felicitar el creixement (per altra banda necessari) del teu blog Ruben., I que s' ha convertit en el de totes/tots els que ens agradaria viure en una societat sense prejudicis, sense lladres ficats a dintre del propi sistema... I el més important: recuperar o construïr de nou una vida, un nom, una llar...No aconsegueixo retrobar-me, mes sola i encara fallant-me continuament. Ja no vull pensar...però la rabia no em deixa deiar de fer- ho...Una tasca magnígica la del blog...MOLTES FELICITATS.
Rosa Rosae
Publica un comentari a l'entrada