divendres, 19 d’octubre del 2012

Totes som Malala Yusufzai!

clicka sobre la imatge per visitar el seu bloc
Malala Yusufzai, ha revolucionat els mitjans de comunicació i les xarxes socials, i  precissament pel seu poder de comunicació i implicació aquesta activista de 14 anys va ser tirotejada el passat 9 d'octubre de 2012 per un taliban del Pakistan, ha estat intervinguda quirúrgicament per la gravetat de les lessions per haver rebut un tret al cap, els metges fa sis hores han dit que està estable i és una molt bona notícia. (http://www.bbc.co.uk/mundo/ultimas_noticias/2012/10/121019_ultnot_malala_estable_dp.shtml)

Amb aquest petit post, vull condemnar aquest nou exercici de domini i poder masclista mensypreable , en aquest cas a Pakistán. La lluita pels drets i les llibertats és dura, i la lluita feminista per l'emancipació de les dones ho és triplement. Hem de desenvolupar i cultivar la nostra capacitat de resiliència, i ser plenament conscients de la violència masclista, de totes les seves armes, múltiples i variades, construir autodefensa emocional i física i xarxes de solidaritat sòlides i contundents.
Malala defensa el dret a l'educació, el dret a estudiar de les nenes de Pakistan, l'any 2009 la BBC va començar a publicar el seu bloc...i la difusió dels continguts denunciant les situacions diàries de discriminació patides...va encendre la ira patriarcal, i un dimarts quan viatjava en autobús la van tirotejar, ara per ara hi ha 4 sospitosos de l'intent de feminicidi.

L'educació és bàsica per alliberar-nos, una educació que estimuli la nostra capacitat crítica, una educació en llibertat, per guanyar autonomía moral i personal, per cultivar l'empowerment i rebel·lar-se contra les normes imposades! I Malala lluita per això, reclama un dret universal, contemplat per les lleis al Pakistan, però que el seu govern es fa l'orni, i els poders reaccionaris actuen amb tota la seva violència i impunitat.

Des d'aquest petit post volem encoratjar a Malala, i enviar-li una forta abraçada.
Aupa Malala!
PROU VIOLÈNCIES MASCLISTES!
RESISTÈNCIA FEMINISTA!
@RobenFawkes

1 comentari:

Anònim ha dit...

Buenos días...por saludar de alguna manera.
Bonito post,Roben. Tod@s somos Malala. Impresionante la madurez y el corage de esta niña de 14 años. Primero, por luchar por sus derechos, como persona. Y luego, dándonos una lección de vida, luchando por sobrevivir para conseguir sus propósitos. Si se quiere algo con toda el alma, se consigue...y esto nos lo está demostrando Malala cada día que se recupera un poquito más.
Futuras mujeres como ella, es lo que necesitan paises como Pakistan,Afganistán,Irak,Marruecos....y x qué no??? España, los paises orientales y en general, todo el mundo. Mujeres que crean en ellas mismas y que tengan claro que pueden, como cualquier hombre.
Malala, tu historia ha sido triste, pero te ha tenido que ocurrir que un talibán celoso de su autoridad te haya tiroteado, para saber que existías...para dar ejemplo.
Estoy totalmente convencida de que saldrás de ésta, incluso que las secuelas, te harán más fuerte,pero sobre todo, estoy convencida, de que conseguirás todo lo que te propongas.
Te deseo una vida larga y feliz.Y sobre todo, llena de libertad.
Gracias,Malala.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...