dissabte, 14 de febrer del 2015

Romántico empedernido

Aquests dies som testimonis amb proves d'una explosió ben orquestada per part del poder masclista aquest mes de febrer, tot gira al voltant del 14 de Febrer,  tot un conglomerat molt sòlid de circumstàncies: 
-Estrena a tots els cinemes del film de la novel·la: "50 Sombres de Grey": He llegit el llibre que intenta donar la volta a la peli, de la Eva Illouz, i no m'ha convençut, jo crec fermament que la película explica una història de violència masclista, de dominació, manipulació i abús de poder. Així de clar, i això és el que representa. Recordo després d'una formació comentant la película "Te doy mis ojos" que algú també deia: "es una historia de amor". Doncs aquest "amor" que és ideología patriarcal és el que mata més de 102 dones en un any aquí a l'Estat espanyol.

-Carnestoltes: On queden clarament consolidats els rols de gènere, amb les diferents disfresses on es veu la masculinitat dominant hegemònica ( superherois, soldats,...) i la feminitat ( princeses Disney a dojo sobretot de color rosa) i per altra banda per a tots els públics, podem veure tota mena de cartells als carrers per anunciar les macrofestes i rues amb fotos sexistes i estereotips masclistes, fets per uns dissenyadors molt cools, que cobren de diferents ajuntaments i institucions públiques sense cap tipus de perspectiva de gènere i cap ètica, cosificant el cos de les dones per al consum, i a sobre s'enfaden quan reben crítiques i ens acusen de "conservadors", doncs jo els hi dic: Vosaltres sou cómplices!

-San Valentín: "Día dels enamorats", 14 de febrer, inventat per l'empresa "El corte inglés", tot un èxit capitalista després de les rebaixes i abans que arribi la primavera, perquè no baixi el consum capitalista, totes les botigues decoren amb cors i missatges: "reconquista", "un sopar romàntic", "un detallito",...San Valentín consolida la ideología masclista dels mites de l'Amor Romàntic, que és causa estructural de la violència masclista a l'àmbit de la parella, aquest concepte que amaga la violència i sobre el qual es vol justificar autèntics abusos, atacs a la dignitat i llibertat de les dones, amb creences com: El amor lo puede todo y lo aguanta todo, Sin ti no soy nada, con amor y cariño lo cambiaré, el amor verdadero es para toda la vida, hay que buscar tu alma gemela, no hay amor verdadero sin sufrimiento, quien bien te quiere te hará sufrir, los celos demuestran amor, sin tu media naranja no puedes ser feliz,...Doncs tot això construeix autèntiques barreres a la llibertat de les persones, tot aquest paquet ideològic publicitat per tots els mass media, editorials i productores és on es fan forts els arguments dels agressors masclistes per demanar una darrera oportunitat a la seva parella, que el perdoni de nou i ho tornin a intentar...per així continuar i perpetuar la dominació i els maltractaments, regalant perfums i flors, les mateixes flors que deixarem a sobre de la tomba de la dona assassinada, 2 nous feminicidis aquesta darrera setmana en nom del Amor de Cupido i San Valentín.

I ara exposo la contra de Febrer a tot això: 
-Dues accions simultànies a Mataró i Barcelona, tallant el trànsit el passat divendres 13 de Febrer, amb el missatge: "Disculpin les molèsties, però ens estan assassinant", de diferents col·lectius feministes denunciant la violència masclista i els feminicidis. Gràcies companyes!
-Victòria a Kobane de les YPJ i YPG!! Les lluitadores Kurdes han derrotat a l'exèrcit patriarcal del ISIS, demostrant coratge i lluita constant, només tinc admiració i profund amor a YPJ, milicia d'autodefensa de dones. Sou exemple!!
-Macroenquesta al jovent, on deixa evident el masclisme més actual que mai: Més del 30% pensa que els gelos expressen amor i estima, i que si la dona és agredida és perquè ha fet alguna cosa malament,...entre altres basrbaritats. http://www.lavanguardia.com/vida/20150210/54427052422/alerta-cifras-ocultas-maltrato-sobre-mas-jovenes.html
Segons la darrera enquesta del CIS, la violència de gènere és preocupant per a un 0.0% de la població. 
-A tots els barris i vil·les: Jornades, Cicles, Videofòrums, Taules Rodones i Formacions amb perspectiva de gènere: Perquè no baixem la guàrdia, ni un pas enrere contra la violència masclista, no deixarem de picar pedra fent tot tipus d'accions, jornades, tallers i xerrades sobre micromasclismes, autodefensa feminista,...No ens rendirem!!
-Manifestació 14 de Febrer a les 18h, a diferents ciutats, a Madrid i Barcelona, contra els Feminicidis, una nova data a consolidar en les agendes, una data important contra la violència masclista, no només el 25N i el 8M. Allà estaré!! Màxima difusió! Estan convocats tots els moviments socials i organitzacions que no siguin Rabolucionàries.
-Carnestoltes transgressor a CSOA's i Casals, que trenqui amb les normes patriarcals, que torni a ser una festa pagana, per trencar estereotips, mites i tòpics, i no per consolidar l'ordre existent. Recuperem les caretes i les accions de la Guerrilla Feminista!!!


Ara pensem uns segons...quines de les informacions explicades en el post hem vist més a la TV o al Twitter, lògicament les que fomenten l'ordre patriarcal i capitalista.
cap agressió masclista sense autodefensa feminista!
una gran abraçada
@RobenFawkes
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...